The Doboskút Vendégház

Csodálatos természeti környezetben, rendkívül nyugodt körülmények között pihenhet Nógrád megye szívében a palóc stílusban épült nógrádsipeki Doboskút Vendégházban.

Vendégházunknak a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége  az Észak - Magyarországi Régióban a 2011-es év"Falusi Vendégfogadója" címet adományozta.

Köszönjük az elismerést vendégeinknek és kollégáinknak!

A vendégház a Cserhát hegységben, Szécsénytõl 10 km-re található. Nógrádsipek település zsákfalu, amely északról nyitott, patakokkal tagolt, 300-400 m magas vulkanikus kúpok közötti völgyben fekszik. A település összterületének több mint felét erdõk borítják. 

A vendégházat aszfaltozott úton lehet megközelíteni. A belsõ átriumos, kontyos épület környezetbeillõ, a helyi palóc népi építészeti hagyományoknak megfelelõen épült. A vendégház 4 db különbejáratú apartmanból áll. 

Az apartmanok: hálószoba 3 fõ részére, nappali 2 fõ részére /+ 1 db pótágy elhelyezhetõ/ étkezõsarokkal felszerelt minikonyha, fürdõszoba / zuhany/Wc /. A berendezés modern, népi jellegû fenyõbútor, kábel-Tv, szabályozható központi gázfûtés. 

A nagyméretû, rendezett füves udvaron kerti bútor, grillezési és bográcsolási lehetõség, asztalitenisz, lengõteke és kerékpár-kölcsönzési lehetõség áll vendégeink részére. 

 

MEGKÖZELÍTHETÕSÉG

Cím: 3179 Nógrádsipek, Dózsa György út 49. 
GPS koordináták: N 48.00.102. E 19.30.559. 

A vendégház Budapesttõl kb. 100 km-re és 1,5 órányi útra található. 

JAVASOLT ÚTVONALAK AUTÓVAL ÉRKEZÕKNEK: 

M2 autóút felöl: 

Az M0-ás körgyûrûrõl Vác/Hont felé az M2 autóúton, majd a 2. sz. fõúton Rétság felé. A 22. sz. fõútra letérve Balassagyarmaton át Szécsényig, onnan Varsányon át Nógrádsipekig. 

M3 autópálya felöl: 

Az M3-as autópályáról Hatvannál letérve a 21-es fõútra Salgótarján felé, majd Szécsényen és Varsányon át Nógrádsipekig. 


Nagyobb térképre váltás 

MENETREND-SZERINTI AUTÓBUSZ JÁRATTAL UTAZÓKNAK: 

Budapestrõl a VOLÁNBUSZ Árpád-hídi buszvégállomásáról Szécsényig, ott átszállva Nógrádsipekig 
Menetrend info: http://www.menetrendek.hu/cgi-bin/menetrend/html.cgi 

MENETREND-SZERINTI VONAT JÁRATTAL UTAZÓKNAK: 

Budapestrõl a Keleti- és a Nyugati-pályaudvarról is indulnak vonatok Szécsényig (több útvonalon, átszállásokkal). Szécsénytõl csak autóbuszon közelíthetõ meg Nógrádsipek. 
Menetrend info: http://elvira.mav-start.hu/elvira.dll/xslms/uf a

További programok